Vereniging » Slagwerkgroep
De slagwerkgroep telt momenteel 15 spelende leden en komt uit in de Eredivisie van de KNFM. Er worden wekelijks op dinsdagavond repetities gehouden in café De Doelen. Optredens worden verzorgd in samenwerking met het harmonieorkest én ook als enkel slagwerkgroep. De slagwerkgroep heeft de laatste 15 jaar een ontwikkeling doorgemaakt van drumband (met enkel ongestemde slagwerkinstrumenten) naar slagwerkgroep, wat geresulteerd heeft in een aanzienlijke uitbreiding van het instrumentarium en het repertoire.

Er wordt gebruik gemaakt van een grote verscheidenheid aan instrumenten: van trom tot bekkens, van marimba tot buisklokken en van pauken tot bongo's, alles wat u kunt bedenken wordt regelmatig gebruikt tijdens de repetities en concerten. Nieuwe leerlingen die doorstromen vanuit de jeugdslagwerkgroep, worden vanaf het eerste moment opgeleid om al deze instrumenten te leren bespelen. Hierdoor krijgen ze een brede kijk op de slagwerkmuziek en kan iedereen flexibel worden ingezet tijdens de repetities.

De slagwerkgroep staat onder leiding van Patrick van den Heuvel.